Astăzi este conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“

Autor: Răzvan Botea 25.01.2022

♦ Autorităţi din România şi Uniunea Europeană, lideri din industrii strategice şi reprezentanţi ai sistemului bancar dezbat astăzi viitorul investiţiilor pentru înverzirea industriei româneşti. De la 08:30, pe zf.ro

Astăzi are loc dezbaterea ZF/Liberty „Industria românească: investiţii pen­tru un viitor verde“, eve­ni­ment la care vor par­ti­cipa autorităţi din Ro­mânia şi Uniunea Eu­ro­peană, lideri din in­dustrii strategice şi re­pre­zen­tanţi ai sis­te­mului ban­car. Tema principală a eve­ni­mentului o repre­zintă investiţiile necesare pentru un viitor verde al industriei.

ZF împreună cu Liberty Steel Group organizează marţi, 25 ianuarie 2022, conferinţa „Industria ro­mâ­nească: Investiţii pentru un viitor verde“, dez­batere care va aduce la masa discuţiilor au­torităţi din România şi de la nivel euro­pean, instituţii financiare şi com­panii im­por­tante din in­dustrie.

Dezbaterea este des­chi­să de un mesaj al pre­mie­­rului Nicolae Ciucă pen­­tru industrie şi me­diul de business din Ro­mâ­nia. La eveniment vor mai participa euro­par­la­men­tarul Dan Nica; Florin Spătaru, ministrul economiei; Mark Davis, directorul regional BERD pentru România şi Bulgaria; Reiner Dietmar, CEO-ul Verbund, cel mai mare producător de energie din Austria. Printre speakerii evenimentului se vor mai afla şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor din România şi de la nivel european, reprezentanţi ai ins­ti­tu­ţi­ilor financiare şi ai companiilor din industrii stra­tegice. De asemenea, Sanjeev Gupta, preşe­dintele executiv al GFG Alliance, principalul acţionar al Liberty Galaţi, va fi prezent la eveniment. Temele care vor fi abordate în cadrul eve­­ni­­mentului sunt legate de cum se va de­ru­la procesul de decarbo­nizare a industriei stra­tegice, care sunt costurile şi cine le sus­ţine? Fondurile europene şi băncile joacă un rol central în finanţarea tranziţiei verzi, dar cum pot ajuta guvernul, furnizorii de teh­no­logie, mediul academic si alţi stakeholderi im­portanţi? În acelaşi timp, forţa de muncă are nevoie să fie pregătită pentru industria vi­ito­rului. Cum se vor realiza toate aceste lucruri?

ZF împreună cu Liberty Steel Group organizează astăzi conferinţa „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde“, o dezbatere cu autorităţi din România şi din Uniunea Europeană, instituţii financiari şi lideri ai companiilor din sectoare industriale strategice. De la 08:30 pe zf.ro şi pagina de Facebook a Ziarului Financiar.