ZF Live. Anda Marian, Korn Ferry: Unu din patru angajaţi îşi doreşte să lucreze de la distanţă şi după pandemie. Este vital pentru companii să se reinventeze şi să îşi construiască strategiile în funcţie de nevoile angajaţilor

Autor: Mara Rolea 29.01.2022

Anii de pandemie au schimbat preferinţele angajaţilor în ceea ce priveşte locul şi durata muncii, astfel că, în unele sectoare, angajaţii sunt mai reticenţi când vine vorba de întoarcerea la birou.

Unu din patru angajaţi îşi doreşte să lucreze numai de acasă şi după pandemie, în timp ce nouă din zece angajaţi se întreabă dacă mai vor să lucreze o săptămână întreagă, arată rezultatele unui sondaj realizat de compania de consultanţă Korn Ferry.

„Dacă vorbim despre industria IT, acolo există cele mai mari schimbări în ceea ce priveşte flexibilitatea angajaţilor. Şi în SSC-uri (centre de servicii externalizate) angajaţii au un cuvânt important de spus în ceea ce priveşte viitorul muncii, iar cei mai mulţi dintre ei se gândesc să lucreze câte patru zile pe săptămână“, a spus Anda Marian, head of talent advisory la Korn Ferry, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.