Sanjeev Gupta, CEO şi preşedinte, GFG Alliance: Hidrogenul ar putea deveni combustibilul viitorului nu doar pentru oţel, ci pentru toată industria

Autor: Ramona Cornea 25.01.2022

Sanjeev Gupta, CEO şi preşedinte, GFG Alliance este de părere că hidrogenul ar putea deveni combustibilul viitorului nu doar pentru oţel, ci pentru toată industria globală.

”Totul începe de la sursă, cu energia. Când vine vorba de decarbonizarea oţelului, hidrogenul este singurul răspuns, din punctul nostru de vedere. Hidrogenul ar putea deveni combustibilul viitorului nu doar pentru oţel, ci pentru toată industria. Poate înlocui combustibilii fosili care ne-au oferit o mare parte din civilizaţia modernă, dar care aproape că ne-au costat întreaga planetă. Pentru noi, hidrogenul este combustibilul viitorului. În România, în primul rând vrem să înlocuim cărbunele cu gazul natural, o tranziţie de mare importanţă în tranziţia către neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon, un pas care ne acordă timpul necesar pentru a ne dezvolta principalul scop: să generăm hidrogen verde drept combustibil pentru furnalele noastre şi să scădem masiv emisiile de dioxid de carbon din mijloacele noastre de producţie, să ajutăm să transformăm industria românească în reper de sustenabilitate. Ca să facem asta, condiţiile trebuie să fie potrivite: o abundenţă de surse de energie cu costuri mici şi cu emisii de dioxid de carbon reduse”, a declarat Sanjeev Gupta în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

Ce a mai declarat Sanjeev Gupta în cadrul conferinţei:

- Salut eforturile extraordinare pe care le faceţi pentru a construi un viitor sustenabil pentru industria românească, industrie construită prin cooperare şi împărtăşirea de bune practice prin formarea de parteneriate reale şi rezistente.

- La Liberty România lucrăm mult pentru a încuraja relaţiile apropiate dintre industrie, investitori şi finanţatori, mediul academic şi guvern. Doar astfel putem spera să rezolvăm cea mai dificilă ecuaţie dintre creşterea numărului de locuitori, creşterea cererii şi nevoia de a satisface acea cerere fără să supraîndatorăm sau să băgăm în faliment generaţiile viitoare. Nu poate face acest lucru o singură companie sau un singur guvern, trebuie să cooperăm.

- Dacă putem să construim o relaţie de încredere, dacă ne putem împărtăşi cunoştinţele şi rezerva de talente, atunci putem să contribuim cu toţii enorm la un viitor cu adevărat sustenabil, un viitor sustenabil, viabil pentru noi, pentru clienţii noştri şi pentru comunitatea globală pe care o servim.

- Parteneriatele sunt esenţiale, nu putem face nimic singuri