Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România: În următorii opt ani vrem să scadem preţul de producţie pentru hidrogen la o limită de 2 euro pe kilogram

Autor: Ramona Cornea 25.01.2022

Petru Ruşeţ, managing director, Siemens Energy România, afirmă că organizaţia sa şi-a asumat responsabilitatea ca în următorii opt ani să scadă preţul de producţie pentru hidrogen la o limită de 2 euro pe kilogram.

”Siemens Energy şi-a asumat responsabilitatea ca în următorii opt ani să scadă preţul de producţie al hidrogenului la o limită de 2 euro pe kilogram, ceea ce este în aceeaşi interval de preţ ca al cărbunelui. Sunt sigur că acest lucru va fi realizat, dar nu fără proiectele pilot. Este momentul potrivit ca politicienii şi societatea să se pună de acord pentru a începe investiţiile, pentru a accesa banii şi pentru a aduce eficienţă în sectorul de energie”, a declarat Petru Ruşeţ în cadrul conferinţei ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

Ce a mai declarat Petru Ruşeţ în cadrul conferinţei:

·       Energia nu este ceva la care te poţi gândi pe termen scurt. Pe termen mediu şi lung, România are o mare şansă, are mulţi bani pentru a finanţa tranziţia energetică. Cred că trebuie să nu ne mai gândim pe termen scurt la energie. T

·       ranziţia energetică a început în anumite ţări din UE acum 10 ani şi mai sunt alţi 10 ani de parcurs. România are o mare şansă prin a lua fondurile cât mai repede, să investească şi sunt devină un producător de energie de încredere şi sustenabilă.

·       Din punctul de vedere al tehnologiilor, vreau să subliniez două lucruri: şansa pe care România o are cu rezervele de gaze va aduce o reducere cu 60% a emisiilor de dioxid de carbon în tranziţia energetică doar de la trecerea de la cărbune la gaz. Nu multe ţări au această şansă.

·       Al doilea lucru pe care vreau să îl subliniez este că tehnologia de hidrogen este pe cale de a fi mai eficientă, să vină să rezolve problema clienţilor noştri. Pe de altă parte, tehnologia a ajuns la o eficienţă de 70%, ceea ce este o poziţie foarte bună.