ZF IT Generation. Start-up Update. Alina Ştefan, CEO, Salarium - soluţie software pentru plata salariului în avans: Suntem în curs de a lua o finanţare de 500.000 euro

Autor: Ioana Nita 26.01.2022

Soluţia Salarium este oferită în prezent angajaţilor de către 15 companii de pe plan local.

Salarium, start-up-ul local fintech care a dezvoltat o platformă software prin care angajaţii au posibilitatea de a primi un avans din salariu prin doar câteva clickuri pe telefonul mobil, se află în prezent în curs de a lua o finanţare de 500.000 euro care să ajute echi­pa să dezvolte în continuare so­luţia şi să atragă tot mai mulţi clienţi. Soluţia Salarium a fost lansată pe piaţă anul trecut în luna februarie, in­vestiţia iniţială situându-se la 1 mil. lei.

„Noi am plecat la drum cu o investiţie de un milion de lei care nu doar că ne-a ajutat să dezvoltăm aplicaţia, dar ne-a şi susţinut toate eforturile şi toată creşterea anului trecut. Acum suntem în discuţii destul de avansate cu un jucător din sfera investiţiilor şi sperăm ca în primul trimestru să putem închide o rundă de finanţare. Ne dorim să închidem o rundă de 500.000 de euro, bani care ne vor ajuta în demersul nostru de creştere şi de dezvoltare a aplicaţiei spre o variantă din ce în ce mai mai bună şi uşor de folosit”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation, la rubrica Start-up Update, Alina Ştefan, CEO al Salarium.

În prima parte a anului trecut, start-up-ul a rulat proiecte pilot cu diferite companii pentru a testa soluţia şi a lua feedback din piaţă, iar în prezent portofoliul Salarium numără 15 clienţi care activează în diferite domenii precum producţie şi servicii.

„Ianuarie anul acesta a fost o lună plină - am înregistrat cele mai multe transferuri. Companiile sunt bucuroase să ofere acest beneficiu, iar angajaţii chiar percep aplicaţia ca un beneficiu la nevoie, atunci când rămân fără bani sau când mai au câteva zile până la salariu - atunci Salarium este folosit destul de frecvent”, a precizat ea.

Cum pot ajunge însă angajaţii să folosească aplicaţia Salarium?

„Noi mergem către companie de obicei în upper management sau departamentul HR şi le explicăm beneficiul, pentru că Salarium este poziţionat ca un beneficiu extrasalarial. Dacă compania are o strategie de grijă pentru angajaţi - vor să le facă viaţa mai uşoară, să îi degreveze de zona aceasta de stres financiar, introduc Salarium ca beneficiu în rândul angajaţilor. Compania susţine de cele mai multe ori si costul aferent - avem un cost minim per angajat pe lună pentru acest serviciu - 2 euro.“

„După ce sunt informaţi angajaţii de soluţia Salarium, ei pot descărca aplicaţia din AppStore sau Google Play, o pot avea în telefon şi ori de câte ori au nevoie de un avans din salariu pot accesa din suma disponibilă - suma disponibilă este salariul lor, iar noi plătim banii pentru zilele deja lucrate şi plătim doar jumătate din acele sume astfel încât să putem ţine atât angajatul cât şi angajatorul într-o zonă de siguranţă, adică să nu putem cheltui mai mult decât am lucrat”, a explicat Alina Ştefan.

În prezent, aplicaţia este disponibilă pentru 1.000 de angajaţi ai companiilor care au încheiat contract cu Salarium, iar în medie sumele solicitate de aceştia şi transferate în conturile lor bancare ca salariu în avans se situează între 200-400 lei.

Anul acesta, start-up-ul şi-a propus ca aplicaţia Salarium să fie disponibilă pentru 20.000 de angajaţi de pe plan local, strategia de creştere bazându-se pe o reţea de parteneri, dar şi pe propria forţă de vânzări.

„Anul trecut am pornit discuţiile cu trei dintre partenerii pe care noi îi considerăm strategici, adică companiile care oferă soluţii software de payroll în România şi care deservesc o piaţă foarte amplă. Prin intermediul lor şi cu ajutorul lor intenţionăm să şi creştem, iar separat de aceste parteneriate strategice bineînţeles că şi noi vom avea forţa noastră de vânzări proprie care va deservi cu precădere companiile care vor fi interesate să aducă Salarium în vieţile angajaţilor, companii mai mici care nu lucrează cu unul dintre partenerii noştrii. Avem un contract strategic cu UCMS care a fost şi primul nostru partener. Acum încheiem parteneriatul cu Smartree şi sperăm noi cât de curând să avem şi un contract cu Colorful HR, astfel încât să ne putem deschide piaţa”, a menţionat CEO-ul Salarium.