Producătorul de acoperişuri Bilka, al lui Horaţiu Ţepeş, a depăşit pragul de 1,1 mld. lei afaceri, după o creştere de 40% în 2021: „Pentru 2022 previziunile noastre sunt pozitive, ne-am bugetat o creştere de 20%“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.01.2022

♦ Pentru 2022, Bilka are un buget de investiţii de 10 milioane de euro, unul dintre cele mai importante obiective fiind fabrica de panouri termoizolante şi profile industriale care va fi dată în funcţiune, în etape, până la sfârşitul acestui an ♦ Compania analizează pieţe din ţările apropiate, unde modelul de business ar putea fi replicat în următorii ani.

Producătorul de acoperişuri Bilka din Braşov, deţinut de antreprenorul Horaţiu Ţepeş, a trecut de 1,1 miliarde de lei cifră de afaceri în 2021, după o creştere cu circa 40% faţă de anul anterior, când înregistrase venituri de 795 mil. lei.

„Bilka a încheiat 2021 cu o cifră de afa­ceri de 1,1 miliarde de lei, peste obiectivul stabilit la începutul lui 2021. Anul trecut a fost de departe unul dintre cei mai performanţi ani pentru Bilka, dar în acelaşi timp şi anul cu cele mai multe provocări. Schimbările pe care le-a adus criza provocată de pandemie în economie şi societate s-au reflectat pe tot parcursul anului trecut şi în activitatea noastră curentă. Investiţiile amânate de consu­matori în 2020 şi faptul că după primul an de pandemie am învăţat să trăim în contextul actual, au făcut ca oamenii să îşi reia cursul normal al vieţii şi implicit investiţiile amânate, ceea ce a dus la o creştere majoră a cererii în piaţa de acoperişuri“, spune Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka.

Odată cu creşterea cererii, compania a trebuit să facă faţă problemelor apărute pe lanţurile logistice de aprovizionare, la care s-au adăugat majorările preţurilor la materiile prime.