BREC: Noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1,5 miliarde euro sunt aşteptate pentru livrare în oraşele regionale în 2022

Autor: Mirabela Tiron 26.01.2022

♦ Segmentul de real estate industrial şi logistic este marele beneficiar direct al investiţiilor în infrastructura de transport ♦ Investiţii în infrastructura de aeroporturi din Braşov, Bucureşti-Băneasa, Iaşi şi Timişoara ♦ Noile investiţii pot genera accelerarea cererii pentru hoteluri, dezvoltări rezidenţiale, centre comerciale şi birouri.

Noi proiecte de infrastructură în valoare de peste 1,5 mld. euro sunt aş­tep­tate pentru livrare în oraşele re­gionale din România anul acesta, în timp ce la Bucureşti lucrările de construcţie a unui nou drum ocolitor vor continua ca parte a unei investiţii de 1 mld. euro, arată o analiză reali­zată de Bucharest Real Estate Club (BREC), în parteneriat cu Concelex.

Primul aeroport nou va începe să funcţioneze anul acesta la Braşov, în urma unei investiţii de aproximativ 70 mil. euro, în timp ce aeroporturile din alte oraşe sunt incluse în pro­grame majore de modernizare, arată aceiaşi sursă.

Marele beneficiar direct al acestor investiţii este segmentul de real estate industrial şi logistic. La nivelul ţării sunt deja în funcţiune peste 5,4 milioane de metri pătraţi de spaţii logistice moderne, în principal în Bucureşti şi în oraşele regionale din sudul, centrul şi vestul României, iar anul acesta sunt aşteptate peste 700.000 mp de noi livrări. Partea de est a ţării începe să recupereze pe acest segment, având în vedere auto­străzile şi drumurile expres care vor fi construite în următorii ani în regiune.