Pe 3 februarie, odată cu OMV Petrom, începe sezonul de raportări financiare pentru 2021, anul scumpirilor record în energie. Urmează TeraPlast, BRD şi Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Tibi Oprea 30.01.2022

♦ Sunt aşteptate rezultate bune pentru producătorii de energie şi slabe pentru companiile de utilităţi sau pentru marii consumatori de energie ♦ Sezonul raportărilor preliminare aferente 2021 se încheie pe 29 aprilie cu Purcari.

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti, deschide sezonul rapor­tărilor anuale joi, 3 fe­bruarie, odată cu publicarea raportului financiar preliminar aferent anului 2021 şi cu teleconferinţa pentru prezentarea rezultatelor, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

În următoarea săptămână, pe 7 fe­bruarie, a doua companie din prima ligă bursieră aşteptată să publice raportul financiar preliminar pe 2021 este pro­ducătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP).

Pe 10 februarie vine rândul BRD (BRD), a doua cea mai mare instituţie de credit de pe piaţa locală, în timp ce Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul bursier local, este programat pe 11 fe­bruarie.

În data de 15 februarie, este aşteptată să raporteze Transelectrica (TEL), monopol natural pe piaţa românească de energie electrică, în timp ce o săptămână mai târziu, pe 21 februarie, este aşteptată cu rezultatele preliminare Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre.