Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Despre scăderile de pe burse, declinul UiPath şi cum se prezintă acum compania. Bogdan Maioreanu, eToro: Este o acţiune care a scăzut mult, dar poate că scăderea o poate aduce la nişte niveluri interesante pentru investitori

Autor: Eduard Ivanovici 26.01.2022

♦ O parte din scădere, generată de declinul general al pieţelor de acţiuni şi tranziţia dinspre „growth“ spre „value“.

Acţiunile producătorului de software-uri de automatizare UiPath (simbol bursier PATH), singurul unicorn românesc listat pe Wall Street, se află pe minus cu circa 50% de la prima şedinţă de tranzacţionare din aprilie 2021 în contextul în care compania se confruntă cu o competiţie tot mai puternică.

Şi nici declinul pe Nasdaq, pe fondul te­merilor cu privire la inflaţie, nu ajută primul unicorn din România.

„UiPath nu a stat pe loc, şi-a diversificat platforma, a încheiat parteneriate, aşa că situaţia este destul de fluidă. Săptămâna trecută, banca Wells Fargo a listat UiPath ca recomandare pentru zona de automatizare a proceselor, spunând că oferă cel mai larg set de capabilităţi de automatizare. Mai sunt ana­lişti care au recomandat această acţiune (...) UiPath este o acţiune care a scăzut mult, dar poate că această scădere o aduce acum la nişte niveluri interesante pentru investitori“, spune Bogdan Maioreanu, analist la eToro, în timpul ediţiei ZF Deschiderea de Astăzi din 25 ianuarie. Neluând în calcul şedinţa de tranzacţio­nare de marţi, acţiunile PATH s-au depreciat cu aproape 17% de la începutul anului, pe o bursă americană aflată în teritorii negative prin prisma indicilor S&P 500, Nasdaq Composite şi Dow Jones Industrial Average, care au scăzut în 2022 cu 8%, 12,5%, res­pec­tiv 6%. Însă o bună parte din declinul suferit anul acesta de UiPath vine din temerile ge­ne­rate de prognozele privind politica monetară a Rezervei Federale din SUA, care au afectat cu precădere acţiunile tech şi activele de tip „growth“, fapt reflectat şi în dinamica Nasdaq.