Antreprenori locali. A depăşit o bornă. Bilka, producătorul de acoperişuri deţinut de Horaţiu Ţepeş, a trecut de 1 miliard de lei cifră de afaceri

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.01.2022

Producătorul de aco­pe­ri­şuri Bilka din Braşov, deţi­nut de antre­pre­norul Horaţiu Ţepeş, a trecut de 1,1 mld. lei cifră de afa­ceri în 2021, după o creştere cu circa 40% faţă de anul ante­rior, când înregis­tra­se venituri de 795 mil. lei.

„Bilka a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 1,1 miliar­de de lei, peste obiectivul stabilit la începutul lui 2021. Anul tre­cut a fost de departe unul din­tre cei mai per­formanţi ani pen­tru Bilka, dar în acelaşi timp şi anul cu cele mai multe pro­vocări“, spu­ne Horaţiu Ţepeş, pro­prie­tarul Bilka.

Pentru 2022, Bilka şi-a pro­pus să atingă o creştere de 20% a ci­frei de afaceri, însă totul va de­pin­de şi de evo­lu­ţia clima­tului macro­eco­no­mic şi poli­tic din acest an. Pentru 2022, Bilka are un bu­get de investiţii de 10 mi­lioane de eu­ro, unul dintre ce­le mai im­por­tante obiec­tive fii­nd fa­bri­ca de panouri ter­mo­izo­lante şi pro­filuri in­dus­tri­ale ca­re va fi da­tă în func­ţiu­ne, în eta­pe, pâ­nă la sfârşitul anului.

Fabrica de panouri termoizolante este parte a unui plan mai amplu de investiţii, totalizând 25 de milioane de euro.