Update: Reactia Kaufland. Lanţul german arată că în sezonul rece producţia locală de legume şi fructe este extrem de limitată.„Vreau din România“? Germanii de la Kaufland aduc ţelină din Germania, ridichi din Italia, roşii din Maroc şi castraveţi din Turcia. ZF îşi propune sa vadă cum arată coşul de legume din aceasta iarnă, astfel că a intrat în mai multe magazine

Autor: Florentina Niţu 26.01.2022

Multe dintre legumele ajunse în această iarnă pe masa consumatorului român au bătut drum lung până la el, de mii de kilometri. În Kaufland, ro­şiile au parcurs 1.500 km, respectiv 4.500 km pâ­nă în Bucureşti, având drept ţară de origine Turcia sau Maroc. Aşa arăta situaţia în data de 19 ianua­rie, când ZF a consultat piaţa de legume a retaile­rului din magazinul situat pe Barbu Văcărescu.

ZF îşi propune sa vadă cum arată coşul de le­gu­me din aceasta iarnă, astfel că a intrat în mai mul­te magazine, din mai multe reţele mari, acolo un­de merg majoritatea consumatorilor, să vadă ce se comercializează. ZF a contactat şi reprezen­tan­ţii Kaufland pentru a solicita un punct de ve­dere, dar aceştia nu au răspuns până la momentul închi­derii ediţiei.