Adela Jansen, CCIFER: O bună guvernanţă corporativă aduce companiilor un avantaj competitiv, mai ales când vorbim de sustenabilitate

Autor: Răzvan Botea 26.01.2022

Adela Jansen, membru în consiliul director al CCIFER – camera de comerţ româno-francează – a spus, în cadrul evenimentului „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică” că o bună guvernanţă corporativă înseamnă un avantaj competitiv pentru companie.

„O bună guvernanţă corporativă aduce companiilor un avantaj competitiv, mai ales când vorbim de sustenabilitate, având impact în performanţa companiilor, influenţând costurile de finanţare şi, de asemenea, lucruri la care investitorii se uită atunci când analizează o afacere”, a spus ea.

Mazars şi CCIFER au organizat conferinţa „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică”, susţinută de Ziarul Financiar. Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe paginila de Facebook a Ziarului Financiar.

În cadrul evenimentului au fost prezentate şi rezultatele studiului Mazars „Board Transformation: Leadership in transition, how boards and directors are adapting to a post-pandemic reality. Survey-ul a fost condus în rândul a 270 de lideri de afaceri seniori, din Marea Britanie, Uniunea Europeană, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă.

Ce a mai spus Adela Jansen:

Rezilienţa, capabilităţile, cultura, judecata, relaţiile, valorile, abilitatea de a gestiona complexitatea şi nevoile stakeholderilor, de a crea valoare pe termen lung, toate au fost tesstate în această perioadă de criză multidimensională.

Vorbim acum de o guvernanţă în care este nevoie de o gândire strategică care aduce valoare pe termen lung, pentru toate părţile interesate, într-un mix din grija faţă de ecjipe, comunităţi, mediu, în care rolurile şi responsabilităţile tuturor actorilor implicaţi se schimbă.

Tehnologia schimbă de asemenea radical modul în care muncim.