Microsoft: Care sunt veniturile gigantului în trimestrul al doilea din 2022?

Autor: Andrei Şerbănescu 26.01.2022

Microsoft a declarat oficial că veniturile din al doilea trimestru au depăşit orice aşteptare, deoarece veniturile din cloud computing, în mare parte legate de Azure, au crescut cu 32% an/an, atingând 22,1 miliarde de dolari, potrivit Seeking Alpha.

Microsoft (MSFT) a declarat că a câştigat 2,48 dolari pe acţiune din venituri de 51,7 miliarde de dolari, în creştere cu 20% an/an.

Azure, care a reprezentat un punct focal pentru investitori, a înregistrat o creştere a veniturilor cu 46% an/an.

Veniturile Microsoft din Productivitate şi Procese de afaceri au fost de 15,9 miliarde de dolari, în creştere cu 19% an/an, sprijinit de Office 365, care are acum 56,4 milioane de abonaţi. Veniturile din Intelligent Cloud au fost de 18,3 miliarde de dolari, în creştere cu 26% an/an, în timp ce More Personal Computing, care include Windows, a crescut cu 15% an/an, la 17,5 miliarde de dolari.

În urma rezultatelor, analistul de la Wedbush Securities, Dan Ives, a declarat că veniturile au fost „suficient de bune”, cu o creştere puternică a Azure, deşi creşterea de 46% a fost sub unele estimări optimistări optimiste de 48%.

Acţiunile Microsoft (MSFT) au coborât la tranzacţionarea după orele de program la 275,78 USD, în scădere cu peste 4%.

Pe parcursul trimestrului, Microsoft a returnat 10,9 miliarde de dolari acţionarilor în răscumpărări şi dividende, în creştere cu 9% an/an.

La începutul acestei luni, Microsoft a anunţat achiziţia Activision pentru 68,7 miliarde de dolari, una dintre cele mai mari mutări pe care gigantul le-a făcut pe piaţa jocurilor video, acordul fiind aşteptat să se încheie în 2023.