Rudolf Vizental, ROCA: Fragmentarea economiei mondiale este o oportunitate uriaşă pentru antreprenori de a-şi creşte businessurile

Autor: Răzvan Botea 26.01.2022

Rudolf Vizental, CEO-ul platformei de investiţii ROCA, a spus, în cadrul evenimentului  „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică” că fragmentarea economiei mondiale reprezintă o oportunitate pentru antreprenori.

„Există o presiune în exterior atunci când vin modificările, dar este mult mai uşor de corelat cu ceea ce se întâmplă în interior atunci când există un ecou care atinge o nevoie la nivel personal. La nivel mondial există acum tot felul de modificări, o reversare a globalizării, se fragmentează economia mondială. În acest context, la nivel antreprenorial, există o mare oportunitate de consolidare, de a creşte şi, pe măsură ce creşti, trebuie să faci lucrurile uşor diferit”, a spus el.

Declaraţiile au fost făcute cu referire modificările din coducerea companiei către modelul de guvernanţă corporativă raportată la conceptul ESG – Enviromental, social, governance.

„Această nevoie de creştere aduce o nevoie de profesionalizare, de a aduce corporate governance în companie. Să aduci structură, procese, să poţi să creezi o companie care să lucreze la următorul nivel”, a mai spus Rudolf Vizental.

Mazars şi CCIFER au organizat conferinţa „Guvernanţa Corporativă: Leadership în tranziţie şi realitatea postpandemică”, susţinută de Ziarul Financiar. Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe paginila de Facebook a Ziarului Financiar.

În cadrul evenimentului au fost prezentate şi rezultatele studiului Mazars „Board Transformation: Leadership in transition, how boards and directors are adapting to a post-pandemic reality. Survey-ul a fost condus în rândul a 270 de lideri de afaceri seniori, din Marea Britanie, Uniunea Europeană, America de Nord, Australia şi Noua Zeelandă.