Raiffeisen Bank a asistat Insight Investment în vânzarea unor ferme din Călăraşi către holdingul African Industries Group, deţinut de fraţii Raj şi Alok Gupta

Autor: Cristina Bellu 26.01.2022

Raiffeisen Bank anunţă că a asistat fondul de investiţii Insight Investment, în calitate de consultant financiar, în tranzacţia de vânzare a operatorului agricol Thames Farming Enterprises (Olanda) către Holdingul African Industries Group (AIG), cu investiţii în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Vest.

Thames Farming Enterprises este proprietarul fermelor Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro din judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 14.000 hectare şi o capacitate de producţie de peste 50.000 de tone de cereale pe an, şi a firmei de management Alisa Farm Management.

Tranzacţia a fost semnată în luna decembrie 2021 şi este finanţată printr-un credit sindicalizat de 49,4 milioane de euro obţinut de AIG.

Holdingul AIG, controlat de fraţii Raj şi Alok Gupta, este prezent în România din 2015, unde operează 2.300 de hectare, în judeţul Teleorman.

“Tranzacţia reprezinta un pas important in angajamentul nostru de a continua să investim in Romania. (…) Căutăm activ oportunitati de investitii in afaceri agricole pentru a ne mari suprafata administrata in zona fermelor noastre, dar si in alte regiuni ale tarii. De asemenea, ne uitam la investitii in zone care pot aduce valoare adaugata in materie de produse agricole.” spune Raj Gupta, Presedinte al African Industries Group. 

Echipa de proiect care a închis tranzactia i-a inclus pe Octavian Goga, Senior Director, Mihaela Cutica, Director si George Albu, Analist. 

“Ramanand aproape de acest business in ultimii zece ani, am fost incantat sa observ ca a evoluat in ceea ce este astazi: leader-ul de agribusiness din Europa de Sud-Est si din Romania”, spune Octavian Goga, Senior Director, Raiffeisen Investment Banking. 

Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank se află de 15 ani in topul bancherilor de investitii din Romania, asistând de-a lungul timpului tranzactii de fuziuni si achizitii (M&A) pentru clienti precum Wirecard Romania, Brikston, Star Storage, Alisa Farm sau Delaco.