Ce ambiţii are Superbet si ce rezultate sunt in spatele firmei: Într-un interviu pentru Bloomberg, Johnny Hartnett, CEO, dezvăluie afaceri de 1 mld. euro si profituri de 200 mil. euro. Superbet vrea să se extindă în SUA şi Asia şi să aibă jucători 24/24. ”Vrem ca soarele să nu mai apună niciodată peste imperiului Superbet”

Autor: Andrei Şerbănescu 27.01.2022

Compania românească de pariuri şi jocuri de noroc Superbet are planuri ambiţioase de a-şi extinde prezenţă la nivel mondial, după ce afacerea sa de bază s-a dublat anul trecut în timpul pandemiei, scrie Bloomberg.

Superbet, susţinută de gigantul Blackstone din 2019, intenţionează să se extindă curând în Europa şi Canada, a declarat directorul executiv Johnny Hartnett într-un interviu. Planurile pe termen lung includ lansarea operaţiunilor în SUA şi Asia.

Din ce în ce mai multe ţări reglementează jocurile de noroc online, impulsionând industria globală, care ar putea creşte la 140 de miliarde de dolari până în 2028, potrivit unui raport al Grand View Research. Superbet este prezent pe 10 pieţe europene, anul trecut înregistrând venituri de 1 miliard de euro (1,1 miliarde de dolari) şi un profit de peste 200 de milioane de euro.

„Vrem ca soarele să nu mai apună niciodată peste imperiului Superbet”, a spus Hartnett într-un interviu dat la Bucureşti. „Afacerea noastră trebuie să existe oriunde se află o piaţă reglementată a jocurilor de noroc.”

Superbet a achiziţionat în 2021 Napoleon Sports & Casino, al treilea cel mai mare jucător al Belgiei, iar acum este lider de piaţă în ţară. Creat în 2008 de antreprenorul român Sacha Dragic, Superbet include meciuri de fotbal europene, atât la nivel de club, cât şi la nivel naţional. În urmă cu trei ani, Blackstone a cumpărat un pachet minoritar „strategic” de acţiuni pentru 175 de milioane de euro.

Hartnett nu intenţionează să atragă „finanţăre adiţională semnificativă pentru a susţine ambiţiile de creştere. Dacă vor fi necesare noi fonduri, Blackstone poate ajuta. În cele din urmă, compania ar putea să se listeze pe bursă”.