ING Bank România a acordat a doua facilitate de credit de 10 mil.lei pentru Agrinvest Credit IFN

Autor: Roxana Rosu 27.01.2022

ING Bank România a acordat a doua facilitate de credit de 10 milioane de lei (2 milioane de euro) pentru compania Agrinvest Credit IFN, specializată în finanţarea sectorului agricol românesc, fondurile urmând să fie folosite pentru creditarea fermierilor mici şi mijlocii.

În total, ING a acordat Agrinvest Credit IFN credite de 20 milioane lei, primul împrumut fiind în aprilie 2021.

„Sprijinul financiar pe care îl acordă Agrinvest Credit IFN fermierilor mici şi mijlocii vine la pachet cu  ampla expertiză tehnologică în sectorul agribusiness a grupului Agrinvest. Ne bucurăm să susţinem din nou Agrinvest Credit IFN şi suntem convinşi că această finanţare va duce la un progres al fermierilor români pentru a adopta practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Pentru noi, acest credit nu reprezintă doar o nouă tranzacţie în portofoliul băncii, ci şi un nou pas înainte în direcţia sustenabilităţii şi a sănătăţii financiare a companiilor din România.”, a explicat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, divizia Business Banking, în cadrul ING Bank România.

În cei doi ani de activitate de la înfiinţare, Agrinvest Credit IFN a acordat credite pentru fermierii români în valoare de peste 100 milioane lei.