Dan Ostahie, Altex: Expansiunea peste graniţe se află printre planurile de viitor ale Altex. Aderarea la spaţiul Schenghen ar fi triggerul care ar declanşa această expansiune, ea fiind estimată în 2024

Autor: Cristina Roşca 28.01.2022

Altex, liderul pieţei lo­cale de electro-IT, un business contro­lat de omul de afaceri Dan Ostahie, se pregăteş­te să facă primii paşi în afara ţării, însă acest lucru se va petrece abia du­pă ade­rarea României la zona Schenghen, eveniment despre care antreprenorul spune că ar putea avea loc în 2024.

„Expansiunea peste graniţe se află printre planurile de vi­itor ale Altex. Un aspect im­por­tant pentru a face acest pas este cel macroeconomic – astăzi, expansiu­nea Altex şi a altor companii româ­neşti este îngreunată de faptul că ţara noas­tră nu este încă parte a zonei Schenghen. Intrarea în spa­ţiul in­tra­comunitar ar reprezenta trigge­rul care ar declanşa expan­siu­nea Altex. Ne aşteptăm ca aderarea să se petreacă în 2024. Totuşi, dezvoltarea României tre­buie să aibă la bază un consens al clasei politice, asupra unui program coerent, pe termen lung, ca de exemplu 20 de ani“, spune el.