Alta Seeds, parte a grupului indian UPL - locul 5 mondial între companiile de produse pentru protecţia plantelor, a ajuns la o cotă de piaţă de 6% în trei ani în România

Autor: Florentina Niţu 28.01.2022

♦ Pentru România, o viitoare direcţie strategică este colaborarea cu producătorii de biogaz pentru a obţine energie din porumb zaharat.

Alta Seeds, o marcă a companiei Advanta Seeds, parte a grupului indian UPL, care produce genetică pentru floarea-soarelui, sorg sau rapiţă în România şi oferă soluţii integrate, de la tratamentul seminţelor până la depozitare şi păstrarea cartofilor, a ajuns la o cotă de piaţă de 6%, după trei ani de prezenţă pe plan local.

„Am functionat în România din 2016 sub brandul Arysta LifeScience, apoi din 2019, după achiziţionarea sa de către UPL, am devenit Alta Seeds. Soluţiile noastre consacrate sunt tratamentul seminţelor, oferirea de graminicide şi biosoluţii. (...) Cota de piaţă pe care UPL o are în prezent în România este de 6%“, a spus Andreea Manolescu, country head pe divizia de protecţia plantelor a UPL în România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Grupul are peste 60 de ani experienţă în cercetarea şi dezvoltarea în domeniul geneticii plantelor şi produce şi comercializează produse chi­mice. UPL are o echipă de 30 de persoane în România şi vinde prin distribuitori, nu direct către fermieri. În 2021, UPL în România a avut o cifră de afaceri de 22 de milioane de euro, faţă de 20,7 milioane de euro în 2020, arată datele oferite de companie.