Philips caută 100 oameni pentru fabrica de espressoare şi produse de igienă orală din Orăştie. Munca necalificată la asamblarea pieselor este plătită cu cele mai mici salarii, de sub 2.000 de lei net pe lună

Autor: Laurentiu Cotu 28.01.2022

Philips Orăştie, parte a gigantului olandez Philips, are diponibile în prezent 100 locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi la asam­bla­rea/montarea pieselor, la fabrica de electrocasnice din judeţul Hune­doara, unde compania produce espressoare şi produse de igienă orală, potrivit Agen­ţiei Judeţene pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

Philips Orăştie a avut în 2020, ultimul an pentru care există date pu­blice, o cifră de afaceri de peste 1,1 mld. lei (231,8 mil. euro), un profit net de  42,5 mil. lei (8,8 mil. lei) şi un număr mediu de 1.445 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Lansată pe piaţă acum aproxi­mativ 21 de ani, fabrica produce în judeţul Hune­doara espressoare de cafea sub brandul Philips şi dispo­zitive de igienă orală sub brandul Sonicare, potrivit ulti­melor date existente. Potrivit informaţiilor co­mu­nicate anterior de Philips, fabrica din România, pre­luată de la italienii de la Saeco în 2009, este una dintre cele două unităţi de producţie din Europa ale gigan­tului olandez specializate în reali­zarea de maşini automatizate de cafea. Ei mai au birouri de cercetare, dar nu fabrici.