Care este motivul pentru care China schimbă finalul unui dintre cele mai celebre filme din istorie filmului

Autor: Dorin Oancea 30.01.2022

Finalul filmului american cult Fight Club din 1999 a fost eliminat pentru spectatorii din China şi înlocuit cu un ecran cu un mesaj care spune că autorităţile au învins, relatează BBC.

În finalul original, naratorul interpretat de Edward Norton îşi ucidea alter-ego-ul imaginar Tyler Durden, interpretat de Brad Pitt, înainte ca bombele să distrugă clădirile în punctul culminant al unui complot subversiv de reordonare a societăţii, numit Project Mayhem.

În China, înainte de explozii, un mesaj spune că poliţia a dejucat complotul, i-a arestat pe criminali şi l-a trimis pe Durden la un "azil de nebuni".

Noul final le spune telespectatorilor: "Prin intermediul indiciului furnizat de Tyler, poliţia şi-a dat seama rapid de întregul plan şi i-a arestat pe toţi criminalii, reuşind să împiedice cu succes explozia bombei. După proces, Tyler a fost trimis la azilul de nebuni, primind tratament psihologic. A fost externat din spital în 2012."

Filmul regizorului David Fincher a fost adăugat recent pe platforma de streaming Tencent Video, iar Human Rights Watch a descris modificările ca fiind "distopice".

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro