Casa Albă pregăteşte un ordin executiv pentru industria crypto. Administraţia Biden ar vrea ca agenţiile guvernamentale să realizeze analize de risc din perspectiva siguranţei naţionale

Autor: Alex Ciutacu 28.01.2022

Administraţia Joe Biden pregăteşte un ordin execuriv în următoarele săptămâni care ar putea aduce noi mecanisme de supraveghere pentru industria crypto, potrivit CoinTelegraph.

O sursă din apropierea Casei Albe a declarat pentru Barron`s că ordinul executiv va fi lansat drept un memorandum pe securitatea naţională.

Astfel, Biden ar urma să aloce unor agenţii guvernamentale sarcina de a studia criptomonedele, monedele stabile şi NFT-urile (Non-Fungible Token), cu scopul de a dezvolta un cadru de reglementare.

Zvonurile legate de un potenţial ordin executiv pentru industria crypto au început să se înmulţească în ultima perioadă. Săptămâna aceasta, Forbes a relatat că agenţiile guvernamentale care vor primi sarcina de a analiza industria crypto vor lansa un raport până la jumătatea anului 2022 cu privire la „riscurile sistemice ale criptomonedelor şi utilizarea lor în activităţi ilicite”.

Logica pentru care un astfel de ordin executiv priveşte siguranţa naţională ţine de faptul că monedele digitale reprezintă un instrument pentru tranzacţii transfrontaliere. Abilitatea tehnologiei de blockchain descentralizat de a ocoli mecanismele tradiţionale de supraveghere ar putea însemna că administraţia Biden va face un apel pentru acţiuni coordonate la nivel internaţional.