O nouă criptomonedă a crescut cu 285.000% în câteva ore după ce o glumă a McDonald`s către Elon Musk a dat naştere conceptului „grimacecoin”

Autor: Alex Ciutacu 28.01.2022

O nouă criptomonedă a crescut cu 285.000% în câteva ore în contextul unei glume a lanţului de restaurante McDonald`s transmisă către Elon Musk, potrivit Business Insider.

Pentru context, Elon Musk a lansat o provocare către McDonald`s, marţi, şi a promis că va mânca un meniu „Happy Meal” în direct la TV dacă lanţul de restaurante implementează criptomoneda Dogecoin ca mijloc de plată.

„Doar dacă Tesla acceptă grimacecoin”, a răspuns lanţul de restaurante, printr-o postare pe Twitter care include o versiune crypto a mascotei McDonald`s cunoscută drept „Grimace”.

Acest schimb de replici a deschis o fereastră pentru oportuniştii din piaţa crypto, iar în următoarele ore au apărut peste zece versiuni diferite ale criptomonedei grimacecoin. Una dintre ele a înregistrat o creştere de peste 285.000% în primele ore după postarea McDonald`s, potrivit CoinDesk.

Concret, una dintre ele a început să se tranzacţioneze la 0,0007 dolari şi a ajuns la un preţ maxim de 2 dolari, înainte de a scădea spre 0,60 dolari în următoarele ore. Capitalizarea maximă pe care a atins-o moneda a fost de 2 milioane de dolari.

McDonald`s a transmis pentru revista Fortune că nu are legătură cu niciuna dintre criptomonedele grimacecoin apărute.