Cristian Ionescu, Asirom: Anul 2022 va fi un nou an de tranziţie pentru piaţa asigurărilor în care va avea loc o reaşezare a celui mai mare segment de asigurări locale, RCA. „După falimentul City Insurance, circa jumătate dintre posesorii de autovehicule înmatriculate în România îşi vor alege un nou asigurător RCA.“

Autor: Mircea Nica 31.01.2022

Anul 2022 este aşteptat să fie un an de tran­ziţie pentru piaţa asigurărilor din România, care va aduce şi o reaşezare a celui mai mare segment de asigurări locale, respectiv cel al asi­gurărilor obligatorii auto (RCA), a spus Cristian Ionescu, preşedinte al Directoratului Asirom, companie parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG).

„După falimentul City Insurance, circa ju­mă­tate dintre posesorii de autovehicule în­ma­tri­culate în România îşi vor alege un nou asi­gu­rător RCA. Pentru toţi ofer­tan­ţii acestui tip de po­liţă, asimilarea con­trolată a unui volum ce va du­bla porto­foliul RCA va fi o mare provocare şi asta ţinând cont de faptul că ma­rea ma­joritate a ju­cătorilor pe acest seg­ment înregis­trea­ză pier­deri semnifi­cative din acti­vitatea spe­cifică RCA“, a mai adău­gat Cristian Ionescu.

El a mai explicat că în acelaşi timp, în anul 2022, după cum au spus mai mulţi specialişti, ar putea fi declarată încheierea pandemiei COVID-19, ceea ce va permite efectuarea unei evaluări privind schimbările consuma­to­rilor după această perioadă.