Începe cea mai importantă restructurare pentru energia României, cea a CE Oltenia: Peste 60% din investiţiile în solare ar trebui făcute alături de OMV Petrom. Ce urmează?

Autor: Roxana Petrescu 31.01.2022

Complexul Energetic (CE) Oltenia, unicul producător local de energie pe bază de cărbuni, cu o pondere în producţia internă de 16% la nivelul anului 2020, poate demara procesul de reorganizare, după ce compania a primit undă verde de la Comisia Europeană pentru un ajutor de stat de 2,6 mld. euro Aprobarea planului de reorganizare şi a ajutorului de stat deschide pentru CE Oltenia şi calea către Fondul de Modernizare, cel mai important instrument de finanţare a sectorului energetic pe care România îl are la dispoziţie, cu un disponbil de circa 12 mld. euro La finalul procesului care va dura 6 ani, CE Oltenia va avea o structură de producţie combinată, unul dintre partenerii strategici pe calea acestei transformări urmând să fie OMV Petrom.

„Planul de reorganizare se va întinde pe o durată de şase ani de zile, va include închideri de capacităţi şi reorganizări de personal, concomitent cu punerea în funcţiune de noi capacităţi de producţie. Sunt echipe pe fiecare proiect nou, inclusiv pe partea de digitalizare a companiei, focusul fiind acum pe definitivarea parteneriatelor şi pe finanţări“, a spus Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în directoratul CE Oltenia.