Simina Niculiţă, Colliers: Dezvoltatorii de retail se îndreaptă tot mai mult spre oraşele mici. În cele mari terenul a devenit prea scump. Prime Kapital (în joint-venture cu MAS Real Estate), Scallier şi Mitiska au cele mai consistente investiţii în plan, vizând să-şi extindă prezenţa în România

Autor: Bogdan Alecu 01.02.2022

Creşterile de preţuri în cazul terenurilor din Capitală şi marile centre regionale „împing“ dezvoltatorii de retail către oraşe mai mici, unde loturile pot fi cumpărate la preţ mai mic şi unde există interes mare şi din partea marilor lanţuri.

„Din cei 170.000 mp de retail ce urmează a fi inauguraţi în 2022 doar 16.000 mp – cei din Colosseum – sunt în Bucureşti, restul sunt la nivel naţional. Şi în plus, nu mai sunt anunţate proiecte mari, doar mici, în afară de Promenada Craiova, restul sunt parcuri de retail mai mici, în oraşe mici“, a spus Simina Niculiţă, director retail services în cadrul Colliers. Parcurile de retail sunt noua vedetă a pieţei de profil şi tot mai mulţi dezvoltatori iau în calcul pe lângă o extindere într-un oraş mare, şi un centru de tip „strip mall“ într-o localitate de sub 100.000 de locuitori sau chiar sub 50.000.