Economia locală a depăşit numărul de 1,9 milioane de contracte de muncă plătite cu salariul minim în ianuarie 2022. „În 2011 erau 350.000 de contracte de muncă plătite cu salariul minim.“

Autor: Ramona Cornea 01.02.2022

Mihnea Drumea, Ministerul Muncii: „Începând cu 1 ianuarie 2022, vorbim despre un salariu minim brut de 2.550 de lei pe economie, dar vorbim şi despre un număr mare de angajaţi plătiţi cu salariul minim care sunt în bazele de date, în REVISAL, peste 1,9 milioane“ Victoria Stoiciu, Fundaţia Friedrich Ebert România: „În 2011 erau 350.000 de contracte de muncă plătite cu salariul minim.“ Adela Şerban, UGIR: „Toată lumea din mediul patronal este conştientă că numai aducerea nivelului salarial la unul cât mai apropiat de cel al ţărilor dezvoltate din UE poate fi o soluţie pentru creşterea retenţiei forţei de muncă calificată.“

Economia locală a de­păşit numărul de 1,9 mi­li­oane contracte de mun­că plătite cu sa­lariul minim în ianuarie 2022, conform datelor prezentate de Mihnea-Claudiu Drumea, secretar de stat în cadrul Ministerul Muncii.

„Salariul minim este o problemă pe care o dezbatem cu toţii pentru că este o problemă socială extrem de importantă, care trebuie văzută din perspectiva omului care, lucrând cu salariul minim, este la nivelul sărăciei. Trebuie să vedem perspectiva legăturii dintre salariul minim şi sărăcie. Înce­pând cu 1 ianuarie 2022, vorbim des­pre un salariu minim brut de 2.550 de lei pe economie, dar vorbim şi despre un număr mare de angajaţi care sunt în bazele de date, în REVISAL, vorbim despre peste 1,9 milioane. Dacă facem o analiză, vom regăsi anumite lucruri care nu sunt extraordinar de avantajoase pentru noi ca societate“, a spus secretarul de stat în cadrul dezbaterii „Salariul minim şi dinamica raporturilor de muncă“, organizată de Institutul European din România în parteneriat cu Euractiv Network.