Constantin Boştină, Asociaţia pentru Studii şi Prognoze Economice: România ar putea ajunge pe locul 10 în Uniunea Europeană ca PIB până în 2040

Autori: Răzvan Botea , Alexandra Matei 01.02.2022

Constantin Boştină, preşedintele Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economice, a spus, în cadrul unui eveniment organizat de asociaţie, că România ar putea ajunge pe locul 10 în Uniunea Europeană din punctul de vedere al PIB-ului nominal, până în 2040.

„România este pe locul 7 ca suprafaţă şi pe locul 17 ca PIB în Uniunea Europeană. Ar putea ajunge ca PIB pe locul 10 în Uniunea Europeană până în 2040”, a spus Constantin Boştină.

Constantin Boştină, fost secretar personal pe teme economice al lui Nicolae Ceauşescu, actual preşedinte al Asociaţiei pentru Studii şi Prognoze Economice, a lansat, împreună cu mai mulţi colaboratori din mediul academic, cartea „Modelul economic românesc în Uniunea Europeană. România – orizont 2040.

Potrivit autorilor prezenţi la evenimentul asociaţiei, cartea propune un nou model economic şi trecerea de la creştere economică la dezvoltare economică.