Cemacon, producător de materiale de construcţii controlat de fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, investeşte 12 milioane de euro într-o fabrică în Sălaj

Autor: Eduard Ivanovici 01.02.2022

Producătorul de materiale de construcţii Cemacon Cluj (CEON), controlat de fraţii Pavăl, proprietarii şi fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, va investi 12 milioane de euro într-o fabrică din judeţul Sălaj.

Mişcarea face parte dintr-o etapă a proiectului „Investing in a new eco-friendly ceramic coating production line”, proiect cofinanţat în cadrul Mecanismului Financiar SEE 2014-2021, conform contractului 2020457221, reiese dintr-un document publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Contractul a fost încheiat cu operatorul de program Innovation Norway, o organizaţie norvegiană cu peste 20 de ani de experienţă în proiecte internaţionale pentru dezvoltarea de bune practici în domeniul eco.

„Odată cu semnarea contractului de furnizare a echipamentelor aferente liniei de producţie cu SACMI IMOLA SC, liderul global în domeniul echipamentelor şi instalaţiilor utilizate în industria materialelor de construcţii din ceramică arsă, avem certitudinea că vom implementa în premieră în România o tehnologie sofisticată, inteligentă, care va genera simultan calitate la cel mai înalt nivel şi eficienţă energetică sporită-business”, spune Cemacon.

CEO-ul Daniel Şologon a menţionat săptămâna trecută în timpul emisiunii ZF Live că societatea pe care o conduce va pune pe masa acţionarilor cel mai mare buget de investiţii din ultimii 10-12 ani, iar principalul element constă într-o nouă fabrică. Astfel, Cemacon plănuieşte să se diversifice, îndreptându-se către produse de finisaj şi produse de design, în timp ce va trece de la ceramica brută la cea fină.

„Investiţia (...) se încadrează în promisiunea noastră de a produce inovaţie, de a demonstra că suntem deschizători de drumuri pe piaţa românească şi suntem convinşi că va fi o surpriză plăcută pentru toţi cei care îşi doresc mai mult stil sau personalitate de la locuinţele lor (...) Va fi un proces de producţie prietenos cu mediul, vorbim de ecologizare continuă şi de transformarea activităţilor pe principiile producţiei Lean. Strategia noastră de dezvoltare pe termen lung este orientată spre protecţia mediului în producţie şi eficienţă energetică în utilizare.”

Astăzi, la ora 17:30, acţiune CEON erau pe plus cu 0,82%, pe un rulaj de circa 4.400 de lei. În ultimele 12 luni, acţiunile s-au apreciat cu 90%, la tranzacţii totale de 13,2 milioane de lei. Compania afişează o capitalizare de 372 de milioane de lei.