​IMM-urile pot primi consultanţă prin un program sprijinit de BERD: IncubatorX SME se adresează antreprenorilor din firmele cu venituri mai mici de 50 mil. de euro din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia

Autor: Ramona Cornea 01.02.2022
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Ascendis, o companie de training şi consultanţă, au lansat IncubatorX SME, un program prin care companiile din România şi din regiune pot intra în contact cu antreprenori şi consultanţi care le vor sprijini activitatea de business.
 
"În ultimii trei ani, împreună cu Uniunea Europeană, BERD a sprijinit peste 50 de proiecte de consultanţă care au ajutat companiile inovatoare din România să îşi dezvolte afacerile şi să devină mai competitive. Acum dorim să extindem acest sprijin, oferind companiilor din România şi din regiune acces la noi instrumente care stimulează inovarea”, afirmă 
Mark Davis, director regional BERD pentru România şi Bulgaria.  
 
Programul se adresează antreprenorilor din firmele cu venituri mai mici de 50 de milioane de euro din România, Bulgaria, Croaţia şi Serbia. Înscrierile se fac în perioada 1– 28 februarie 2022. În urma înscrierilor vor fi selectate până la 20 de companii. 
 
"În ultimii ani am dovedit că inovaţia poate începe şi în România. Am învăţat multe pe parcurs şi vrem să învăţăm şi alte companii cum să transforme creativitatea nativă a regiunii în inovaţie, în produse şi servicii noi. În cadrul programului vom învăţa IMM-urile să creeze primele versiuni de produse sau servicii inovatoare", spune Cornel Amariei, CEO & fondator al .lumen şi consultant Ascendis.
 
Programul constă în trei etape şi va începe oficial pe 15 martie 2022. În prima fază, echipele selectate vor discuta cu antreprenori şi vor vizita companiile lor. În cea de-a doua fază, echipele vor participa la ateliere de lucru facilitate şi la un hackathon unde vor învăţa să îşi valideze ideea de afacere, să construiască un plan de afaceri viabil şi să se pregătească pentru incubare.
 
Cea de-a treia etapă, incubarea, va include între cinci şi şapte echipe şi se va desfăşura timp de 16 săptămâni, timp în care echipele vor continua să lucreze la ideea lor de afacere şi vor beneficia de mentorat şi workshop-uri.