Nemţii de la Muhr und Bender vor să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus. Pe listă este şi fabrica Premium Aerotec de la Braşov. Muhr und Bender este o companie cu aproximativ 14.000 de angajaţi în 48 de locuri din întreaga lume

Autor: Alexandra Matei 02.02.2022

♦ În 2021, aceasta a generat vânzări de 2,3 mld. euro.

Compania producătoare de componente auto Muhr und Bender din Germania vrea să preia o parte dintre uzinele care produc componente pentru avioanele Airbus, iar printre acestea se numără şi uzina de la Braşov a companiei Premium Aerotec, membră a grupului Airbus, anunţă oficialii producătorului german de componente auto.

Muhr und Bender, care deţine brandul Mubea, a depus o ofertă şi pentru fabricile subsidiarei Premium Aerotec de la Augsburg şi Varel (Germania), pe lângă cea din Braşov.

„Prin achiziţionarea producţiei de piese individuale de la Airbus, Mubea doreşte să-şi extindă şi să-şi consolideze pilonul principal în industria aviaţiei pe termen lung. Aceasta este una dintre priorităţile noastre strategice pentru dezvoltarea pe termen lung a grupului. Locaţiile Airbus existente şi angajaţii lor cu înaltă calificare sunt nu numai importante pentru aceasta, ci şi un factor cheie de succes“, spun reprezentanţii companiei.