Suedezii de la Autoliv au ajuns la 10.000 de angajaţi în cele şase fabrici din România. Autoliv deţine pe piaţa locală fabrici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului 2019

Autor: Laurentiu Cotu 02.02.2022

Producătorul de sisteme de siguranţă auto Autoliv România, sub­sidiara locală a grupului suedez Autoliv cu vânzări globale de 7,4 mld. dolari şi 68.000 de angajaţi la nivel global în 2020, a ajuns în prezent la aproximativ 10.000 de angajaţi în cele şase fabrici pe care compania le deţine pe piaţa locală, conform site-ului companiei.

Autoliv deţine pe piaţa locală fa­brici în Braşov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reşiţa, Oneşti şi Rovinari, cea din urmă fiind inaugurată de suedezi în toamna anului 2019. Pe lângă unităţile de producţie a com­ponentelor auto, compania mai de­ţine la nivel local centre de ingi­nerie şi dezvoltare în Braşov, Iaşi şi Timişoara, dar şi un centru eu­ropean de competenţe IT şi numeroase funcţii suport pentru subsidiarele Autoliv din România şi din Europa.