Belgienii de la WDP extind fabrica Pirelli din Slatina cu 25.000 mp, în baza unui contract de închiriere pe 15 ani. Investiţia este de 15 mil. euro. Investiţia în această extindere ar urma să fie gata în primul trimestru din 2023

Autor: Alina-Elena Vasiliu 02.02.2022

Dezvoltatorul belgian de spa­ţii logistice WDP va extinde fa­bri­ca producătorului de anvelope Pirelli din Slatina cu circa 25.000 de metri pătraţi, în baza unui contract de închiriere pe 15 ani. Inves­tiţia esti­ma­tă pentru acest pro­iect este de apro­xi­mativ 15 mi­li­oa­ne de euro, po­tri­vit celui mai re­cent raport finan­ciar publicat de WDP, şi ar urma să fie gata în primul tri­mestru din 2023.

De asemenea, dez­vol­ta­torul mai are planificate pe plan local investiţii la Deva-Călan (pentru Auchan), la Buzău (pentru Metro), la Roman şi la Timişoara (pen­tru Profi). Cu excepţia proiec­tu­lui pentru Pirelli, toate celelalte au ca dată prevăzută pentru finalizare cel târziu sfârşitul anului 2022. Cea mai mare investiţie este cea estimată în spaţiul de 57.000 de metri pătraţi de la Timişoara pentru Profi, cu un bu­get de 38 de milioane de euro. În to­tal, proiectele menţionate cumu­lea­ză investiţii de 92 de milioane de euro.