Retailerul german Kaufland deschide un magazin la Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, ajungând la o reţea naţională de 149 de hipermarketuri

Autor: Roxana Rosu 02.02.2022

Retailerul german Kaufland deschide un magazin la Turnu Măgurele, judeţul Teleorman, ajungând la o reţea naţională de 149 de hipermarketuri.

Noua unitate a generat 100 de noi locuri de muncă. Magazinul are o suprafaţă totală de aproximativ 5.600 metri pătraţi, dintre care 3.100 de metri pătraţi sunt destinaţi spaţiului interior de vânzare.

Parcarea are 261 de locuri, dintre care 2 locuri cu acces la staţiile e-charge pentru maşinile electrice. Galeria comercială include o pizzerie, cofetărie, farmacie, un pet shop şi un punct de accesorii GSM.

Kaufland, al doilea cel mai mare jucător din comerţul alimentar local după cifra de afaceri din 2020, a ajuns la finalul anului trecut la 148 de magazine în România după zece deschideri, la Târgu Neamţ, Piatra Neamţ, Sibiu, Târnăveni, două magazine în Timi­şoara, Voluntari, Blaj, Constanta şi Balş.

În total, anul trecut, Kaufland a investit în România 375 mil. euro, un buget record pentru companie şi pentru orice alt retailer, banii mergând atât către deschideri de noi unităţi, cât şi către remodelări, achiziţii de terenuri, logistică sau dezvoltarea portofoliului de articole.

Reţeaua pariază pe deschideri de magazine noi în oraşele mici, de circa 20.000 de locuitori, dar nu exclude nici alte localităţi, cum ar fi Timişoara sau Bucureşti - unde nemţii au aproape 20 dintre cele 148 de hipermarketuri de pe plan local.