ZF Live. Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă: Nu contează cât câştigi, cât consumi sau cât de mare e casa. Preţul la energie electrică şi gaz se plafonează pentru toţi consumatorii

Autor: Alexandra Matei 04.02.2022

♦ Ordonanţa care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie plafonează la 1 leu/KW preţul la energie electrică şi la 0,37 lei/KW preţul la gaze naturale pentru consumatorii noncasnici ♦ Consumatorii casnici vor plăti pentru energia electrică 0,8 lei/KW, preţ plafonat de la 1 leu/KW, indiferent de preţul din contract.

România are de-a face cu o nouă schemă de subvenţionare a facturilor la energie şi gaz, care vizează toţi consumatorii, atât pe cei casnici, cât şi pe cei noncasnici. Astfel, indiferent de veniturile unei persoane fizice sau de situaţia financiară a unei firme, orice consumator va plăti un preţ plafonat pentru energie electrică şi gaz.

Ordonanţa care a intrat în vigoare la începutul lunii februarie, spune Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, plafonează la 1 leu/KW preţul la energie electrică şi la 0,37 lei/KW preţul la gaze naturale pentru consumatorii non-casnici. Consumatorii casnici, menţionează el, vor plăti pentru energia electrică 0,8 lei/KW, preţ plafonat de la 1 leu/KW, indiferent de preţul din contract.