Investiţie de 15,8 mil. euro pentru reabilitarea sanatoriului balnear din Techirghiol

Autor: Laurentiu Cotu 02.02.2022

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) va investi peste 78,3 mil. lei (15,8 mil. euro) pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea cu echipamente medicale a secţiei de recuperare neuropsihomotorie a copiilor din cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol.

Conform proiectului, 8 corpuri de clădiri vor fi reabilitate, reconfigurate şi extinse, 4 corpuri vor fi restaurate şi aduse la forma iniţială, iar un corp va fi demolat întrucât prezintă pericol atât pentru personalul secţiei, cât şi pentru trecători şi constructori, conform unui comunicat de presă al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (M.L.D.P.A.)

Proiectul prevede şi amenajarea unui spaţiu exterior de recreere şi joacă pentru copiii în cărucior rulant, cu echipamente special concepute, care să ofere acces şi siguranţă acestor copii, însoţiţi de un adult. De asemenea, se va extinde sistemul de apelare a personalului pentru toate spaţiile de internare a copiilor cu dizabilităţi şi dotarea tuturor spaţiilor cu un sistem de sonorizare şi de apelare vocală pentru evacuare. Secţia va beneficia şi de dotări medicale de fizioterapie pentru copiii cu deficienţe neuropsihomotorii, în vederea diversificării mijloacelor de tratament.