Proiectul legislativ de impozitare la sursă a investitorilor a fost adoptat de Senat. Dacă trece de votul deputaţilor, legea ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023

Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu 03.02.2022

Proiectul legislativ de simplifi­care a impozitării pentru investitorii din piaţa de capital, prin reţinerea la sursă şi premierea deţinerilor pe o perioadă mai lungă de timp, a fost aprobat miercuri 2 februarie de către Senatul României, urmând a fi supus adoptării de Camera Deputaţilor, care este for decizional, potrivit informaţiilor ZF.

Sebastian Burduja, vicepreşe­dinte al Comisiei pentru buget, fi­nanţe şi bănci din Camera Deputa­ţilor şi unul dintre iniţiatorii pro­iectului, spune pentru ZF că, odată trecut de votul Senatului, proiectul va merge la Camera Deputaţilor, va fi alocat la comisia raportoare şi la o serie de comisii avizatoare. „După ce va primi avizele va merge la plen. Conform unui amendament făcut chiar la Senat, proiectul este gândit pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Motivul este pentru că regimul fiscal este complicat de schimbat chiar în timpul anului fiscal, iar sugestia Ministerului de Finanţe şi a ANAF a fost să se înceapă aplicarea de la începutul anului viitor, în măsura în care va trece de plen“, spune deputatul pentru ZF.