Angajaţii Cegeka din Bucureşti se mută într-un spaţiu nou de birouri realizat de Speedwell, pentru care furnziorul belgian a dezvoltat mai multe soluţii tech. Cegeka are 680 de angajaţi în Iaşi şi Bucureşti

Autor: Alexandra Cepăreanu 03.02.2022

Furnizorul belgian de soluţii IT Cegeka îşi mută angajaţii din Capitală în clădirea de birouri Miro din Bucureşti, proiect realizat de dezvoltatorul imobiliar Speedwell, pentru care a dezvoltat mai multe soluţii tech – spre exemplu, o soluţie care integrează hardware-ul de încărcare al maşinilor electrice şi fluxurile de utilizatori în platformă şi o aplicaţie mobilă pentru identificarea şoferilor, potrivit unui comunicat transmis reprezentanţii Cegeka.  

„Includerea utilizatorilor în acest mix, optimizarea permanentă a locurilor de parcare şi a staţiilor de încărcare, extinderea canalelor de vânzare, dar şi obţinerea de informaţii cât mai utile din istoricul utilizărilor sunt doar câteva dintre ţintele pe care suntem pe cale să le atingem”, a spus Lucian Butnaru, Country Director Cegeka România.

Astfel, Cegeka şi Speedwell continuă colaborarea prin semnarea unui contract de închiriere pentru 1.600 metri pătraţi de spaţii de birouri în cadrul proiectului Miro. Clădirea Miro a fost finalizată la sfârşitul anului 2021 şi pune la dispoziţia chiriaşilor 23.000 metri pătraţi de spaţii de birouri clasa A şi parcări gestionate printr-un sistem smart.

„Am proiectat Miro cu accent pe confortul viitorilor angajaţi, care îşi vor desfăşura activitatea aici, iar acum am ajuns în momentul în care cea mai mare parte a acestuia a fost deja închiriată. Cegeka a contribuit la transformarea acestui proiect într-un spaţiu adaptat nevoilor chiriaşilor şi angajaţilor. Suntem recunoscători pentru această colaborare şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm dezvoltarea acestui parteneriat", a spus Didier Balcaen, CEO şi Co-Fondator Speedwell.

Speedwell şi Cegeka au lucrat împreună şi la dezvoltarea Capacity - o platformă de mobilitate axată pe smart parking şi încărcarea vehiculelor electrice. Obiectivul platformei a fost recunoaşterea plăcuţelor de înmatriculare, folosirea Cloud, IoT şi a tehnologiilor mobile pentru a obţine o experienţă îmbunătăţită a utilizatorilor, gestionarea automată a activelor, disponibilitatea optimizată a locurilor de parcare şi o experienţă integrată pentru încărcarea vehiculelor electrice.