GameStop lansează un marketplace pentru NFT-uri şi pune la cale un fond de până la 100 mil. dolari pentru developerii de jocuri care îl vor folosi

Autor: Eduard Ivanovici 03.02.2022

GameStop, reţeaua americană de magazine care a dat startul freneziei „meme stocks”, plănuieşte să îşi lanseze propriul său marketplace pentru token-uri non-fungibile (NFT-uri) şi să creeze un fond „de până la 100 de milioane de dolari” pentru developerii de jocuri care îl folosesc, scrie The Verge.

Marketplace-ul va marca astfel procesele de expansiune realizate de GameStop, de la un „meme stock” popular la o companie care cochetează cu monede digitale şi tehnologia Web3, deşi mişcarea ar putea provoca un val de nemulţumire în rândul gamerilor care se opun vehement NFT-urilor.

Noul marketplace va fi lansat anul acesta, fiind construit pe Immutable X, o platformă bazată pe popularul blockchain Ethereum. Dezvoltat de Immutable, compania din spatele jocului Gods Unchained, care oferă posibilitatea de a tranzacţiona NFT-uri, Immutable X intenţionează să reducă principalele dezavantaje ale Ethereum: consumul masiv de energie şi aşa-numita taxă gas, care poate genera costuri exorbitante de procesare.

Protocolul combină sute de mii de registre de vânzare într-o singură tranzacţie scrisă în blockchain-ul Ethereum. Immutable promite să compenseze costurile de mediu prin plata decalajelor de carbon.

Parteneriatele existente ale Immutable îşi propun să ofere avânt noii iniţiative GameStop, în vreme ce companiile care deja folosesc Immutable X vor putea să îşi prezinte NFT-urile pe marketplace.

De asemenea, Immutable şi GameStop lucrează împreună pentru a crea un fond pentru developeri. În timp ce Immutable X este folosit de unii parteneri care nu se concentrează asupra industriei de gaming, precum TikTok, marketplace-ul GameStop poate reprezenta finalmente un loc de cumpărare şi vânzare a activelor „in-game”, precum spaţii imobiliare digitale, arme şi „skin-uri” pentru personaje.