Antreprenori locali. Constructorul CON-A şi-a majorat afacerile până la 115 mil. euro anul trecut, dar profitul a fost în scădere: „Principalele cauze sunt creşterea exponenţială a preţului la materialele de construcţii, echipamente, energie, pandemia şi întârzierile de livrări“

Autor: Alina-Elena Vasiliu 04.02.2022

Anul trecut, CON-A a finalizat fabrica Clariant de producţie a bioetanolului, în localitatea Podari din judeţul Dolj, iar acum are în lucru un stadion care se încadrează în cerinţele actuale UEFA, o sală polivalentă şi, pe lângă proiectele de construcţii civile şi industriale, derulează şi câteva proiecte de infrastructură.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de an­tre­­pre­norul Mircea Bulboacă, a ajuns la afaceri de 115 mi­li­oa­ne de euro în 2021, în creş­tere cu circa 16% faţă de anul prece­dent, potrivit calcu­le­­lor ZF rea­lizate pe baza da­te­lor trans­mi­­se de reprezentanţii busi­nes­sului. Profitul a fost însă mult în scădere faţă de 2020, spun ei.

„Această scădere are mai multe ex­plicaţii, însă principalele cauze sunt creş­te­rea expo­nen­ţială a preţului la materialele de con­strucţii, echipamente, utilaje, ener­gie, pan­demia şi întârzierile de livrări pe lan­ţurile de aprovizionare. Deci, per an­samblu, 2021 a fost un an dificil şi cel mai pro­babil provocările pe care le-a adus vor con­ti­nua şi în 2022“, spune Mircea Bulboacă.