Majorarea contribuţiilor asigurătorilor la FGA până la 2,5% pentru a face faţă falimentului City Insurance a fost aprobată de ASF şi se aplică din martie. Când vor urma noi majorări?

Autor: Mircea Nica 04.02.2022

♦ Contribuţiile companiilor de asigurări generale vor fi de 2,5% din subscrierile încasate, în timp ce contribuţiile societăţilor care activează pe zona asigurărilor de viaţă vor rămâne la nivelul de 0,4%, cel puţin deocamadată.

Norma prin care contribuţiile companiilor de asigurări generale la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) cresc cu 1,5 puncte procen­tuale, până la 2,5% din subscrierile în­casate, a fost adoptată într-o şe­din­ţă recentă a Consiliului Auto­ri­tăţii de Supraveghere Financiară (ASF), urmând ca din martie acea­sta să intre în vigoare, potrivit infor­maţi­ilor transmise de reprezentanţii ASF.

În cadrul şedinţei ASF din data de 2 februarie 2022, Consiliul ASF a adoptat „Norma pentru comple­ta­rea Normei Autorităţii de Supra­ve­ghere Financiară nr. 17/2015 pri­vind co­tele de contribuţie datorate de asi­gurători Fondului de garantare a asigu­raţilor (norma va fi transmisă, spre publicare, Monitorului Oficial al României).“