Grand Hotel Italia, cel mai mare hotel de cinci stele din Cluj-Napoca: Am avut un grad mediu de 50% în 2021. Vom deschide centrul spa ca să atragem mai mulţi turişti. Hotelul are o capacitate de 187 de camere şi 14 săli de conferinţe

Autor: Mirabela Tiron 07.02.2022

Grand Hotel Italia, hotelul de cinci stele din Cluj, parte a lanţului italian Select Hotels Group, a operat anul trecut la un grad mediu de 50% şi a finalizat cu afaceri de 13 milioane de lei, potrivit oficialilor hotelului.

„Sperăm la un an mai bun anul acesta, am bugetat afaceri în creştere cu 18-20% faţă de anul trecut. Vom deschide centrul spa ca să atragem mai mulţi turişti. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 2.500 de metri şi in­ves­tiţia pe care am tot amânat-o este esti­ma­tă la un milion de euro“, a spus pentru ZF Simion Prunean, adminis­tra­torul hotelului şi acţionar mi­no­ritar, cu un pachet de 5%.

Grand Hotel Italia, cu o capaci­ta­te de 187 de camere, dar şi 14 săli de con­ferinţă, se întinde pe o suprafaţă de peste 30.000 mp. Hotelul a fost des­chis în 2011 în urma unei investiţii de pes­te 20 de milioane de euro făcută de fa­milia de italieni Batani, care contro­lează mai multe unităţi hoteliere în Italia.