ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, de 500 mil. euro, pentru NEPI Rockcastle. Oferta, suprasubscrisă de aproape 3 ori, depăşind 1,5 mld. euro

Autor: Roxana Rosu 07.02.2022

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligaţiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, prezent şi în România, fondurile urmând să fie utilizate pentru refinanţarea portofoliului şi finanţarea proiectelor de eficienţă energetică.

Emisiunea a fost aranjată de către un consorţiu de bănci: ING Bank, Citi, J.P. Morgan, Société Générale şi UniCredit.

Oferta NEPI a fost suprasubscrisă de aproape 3 ori, ajungând la peste 1,5 miliarde de euro. Obligaţiunile au o maturitate de 8 ani şi un cupon fix anual de 2%.

„În 2020, am structurat programul de finanţare verde şi am intermediat prima obligaţiune verde pentru NEPI Rockcastle, în valoare de 500 milioane de euro. Iar în 2021, am transformat creditul în valoare de 100 milioane euro acordat grupului într-unul verde, prin adăugarea unor componente ESG (de mediu, sociale şi de guvernanţă). În ING, ne propunem să fim banca pentru sustenabilitate şi credem că avem nevoie de progres, nu perfecţiune, şi sprijinim fiecare pas al clienţilor noştri pentru diminuarea impactului schimbărilor climatice.”, este de părere Claudiu Sabău, Head of Clients, divizia Wholesale Banking, ING Bank România.

La nivel global, ING este lider pe segmentul obligaţiunilor sustenabile, cu aproape 190 tranzacţii de sustenabilitate în primele nouă luni ale anului 2021. Conform clasamentului realizat de compania de cercetare Corporate Knights în luna ianuarie 2022, ING se află pe locul 61 în topul celor mai sustenabile 100 de corporaţii din lume, din aproape 7000 analizate.

Potrivit unui studiu lansat de ING anul trecut, 72% dintre investitori au declarat că au un apetit mai mare pentru portofolii de proiecte verzi şi vor mai multă transparenţă din partea companiilor cu privire la obiectivele lor de sustenabilitate.  

NEPI Rockcastle este cea mai mare companie imobiliară de retail din regiunea Europei Centrale şi de Est. Grupul deţine în proprietate şi operează un portofoliu de 54 de proprietăţi de retail (fără a include societăţile mixte) în România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Croaţia, Serbia şi Lituania.