Declaraţia lui Dacian Cioloş după ce a demisionat de la şefia USR: Am considerat de bun simţ să-mi prezint demisia, rămân membru USR

Ziarul Financiar 07.02.2022

Dacian Cioloş a anunţat că şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al USR. Rămân membru de partid, a precizat Cioloş.

Demisia apare la doar patru luni după congresul USR PLUS.

„Am considerat de bun simţ să-mi prezint demisia”, a spus Dacian Cioloş, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Fostul lider USR a explicat decizia şi a anunţat că va rămâne membru de partid.

„Astăzi am prezentat... o deschidere a partidului faţă de mediul de afaceri, faţă de societate... Din păcate, nu am obţinut azi această susţinere... am decis să demisionez şi să rămân membru de partid”, a explicat Cioloş.

Fostul lider USR a vorbit despre relaţia sa cu Dan Barna.

„O să închei reamintindu-vă, probabil unii dintre dumneavoastră mai ţineţi minte, în vară când i-am propus lui Dan Barna să nu candidăm niciunul dintre noi, tocmai pentru a crea condiţiile acestei regenerări în partid. Iată, din păcate, am ajuns în aceeaşi situaţie, doar că este o întârziere de câteva luni, sper eu încă o dată ca ai mei colegi să aibă înţelepciunea şi împreună să avem înţelepciunea să depăşim acest moment pentru ca USR să devină ceea ce ne dorim”, a precizat Dacian Cioloş.

Vicepreşedintele Cătălin Drulă va ocupa poziţia de preşedinte USR cu statut de interimar până la organizarea unui nou congres. La Congresul extraordinar nu voi candida pentru funcţia de preşedinte, nu are rost, a încheiat Dacian Cioloş.