Cum să se dezvolte turismul din Delta Dunării când aeroportul din Tulcea a numărat anul trecut doar 73 de pasageri: un turist care vine din Oradea, face cel puţin zece ore cu maşina

Autor: Miruna Diaconu 08.02.2022

♦ Aeroportul a fost declasificat la finalul anului 2017 pentru că nu îndeplinea condiţiile impuse la nivel european ♦ Aeroportul Delta Dunării Tulcea oferă astăzi locuri de parcare.

Aeroportul din Tulcea, care poartă numele Aeroportul Delta Dunării Tulcea, a avut anul trecut doar 73 de pasageri, conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor din România. În mod ironic, chiar dacă numele trimite la Delta Dunării, aeroportul nu contribuie deloc la dezvoltarea turistică a acestei zone.

Aeroportul din Tulcea oferă locuri de parcare, dar nu şi zboruri. Pe prima pagină a site-ului aero­portului este un anunţ cu privire la locaţia acestuia şi cu faptul că deţine o parcare unde oamenii îşi pot lăsa maşina gratuit, însă nimic despre zboruri.

„Aeroportul Delta Dunării Tulcea este situat la 3 km sud faţă de localitatea Cataloi şi la 15 km faţă de municipiul Tulcea. Aeroportul Delta Dunării Tulcea oferă locuri de parcare în parcarea proprie. Autotu­risme: primele 15 minute: gratuit, între 15 minute şi 24 ore: 1 RON/oră,  peste 24 de ore: 0,5 RON/oră“, se arată pe site, unde mai este menţionat şi faptul că rezervările la câteva hoteluri pot beneficia de 10% reducere dacă aeroportul va fi contactat.