ASA CONS a investit 1 mil. euro în dezvoltarea fabricii de prefabricate din Turda, judeţul Cluj. Compania estimează pentru anul în curs o cifră de afaceri de 21-22 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 08.02.2022

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, constructorul fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, un proiect de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a finalizat anul trecut un proiect de investiţii de aproximativ 1 mil. euro. Cea mai mare investiţie derulată de ASA CONS România în 2021 a fost instalarea unei linii de producţie multifuncţionale pentru elemente pretensionate, care permite producţia pe aceeaşi linie a mai multor tipuri şi secţiuni de elemente prefabricate pentru structurile de acoperiş ale halelor industriale, potrivit companiei.

„Evoluţia pieţei în 2021 a fost în ton cu întregul context economic influenţat de pandemia de COVID-19, şi anume unul total imprevizibil şi haotic. Cu toate acestea, în a doua jumătate a anului lucrurile au început să se aşeze şi volumele au început să crească. Deşi în prima parte a anului 2021 am încercat să rămânem prudenţi şi să cheltuim doar strictul necesar pentru investiţii, odată cu redresarea pieţei în care activam, am recuperat în a doua parte a anului“, a declarat pentru ZF Transilvania, Bogdan Bulgaria, managing director, ASA CONS pentru regiunea Europa de Est.