Un salariu pe zi. Un consilier juridic câştigă între 750 şi 1.500 de euro net pe lună. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Poziţia de consilier juridic este mereu la mare căutare şi bine plătită, mai ales dacă vorbim de seniori

Autor: Ramona Cornea 09.02.2022

Un consilier juridic are un salariu lunar care variază între 750 şi 1.500 de euro net, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. În momentul angajării pentru această poziţie contează foarte mult senioritatea şi experienţa în domeniu. Astfel, un junior în domeniu poate începe de la un salariu de 450 - 500 euro net pe lună.


Proiectul editorial „Un salariu pe zi“ este realizat de ZF în parteneriat cu


“Mediul legislativ din România este mereu în schimbare şi este probabil unul dintre cele mai volatile din Europa. Mereu apar schimbări de legi sau de proceduri, iar asta înseamnă o bătaie de cap în plus pentru companii. În consecinţă, poziţia de consilier juridic este mereu la mare căutare şi bine plătită, mai ales dacă vorbim de seniori. În momentul angajării, contează foarte mult experienţa în domeniu, dar şi tinerii pot găsi aici o poartă de intrare, mai ales în companiile mari, care au deja seniori suficienţi în departamentele de legal şi oferă programe de training”, a declarat Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

În pachetul de beneficii pentru rolul de consilier juridic sunt incluse, de regulă, tichete de masă, prime de sărbători, abonamente de servicii medicale,traininguri şi cursuri pentru dezvoltare profesională, laptop sau telefon mobil. În prezent, 58 de posturi vacante pentru poziţiile de consilier juridic pentru companii din Bucureşti şi Ilfov sunt disponibile pe platforma BestJobs, dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.

De obicei, pentru poziţia de consilier juridic angajatorii cer studii superioare cu drept de licenţă, abilităţi de comunicare scrisă în limbajul tehnic specific, abilităţi de comunicare verbală şi prezentare, abilităţi digitale, precum şi cunoaşterea de limbi străine precum engleza sau franceza.