BRK Financial Group va intermedia un plasament privat de 32 mil. lei pentru compania Sipex

Autor: Eduard Ivanovici 09.02.2022

Sipex, companie de distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii, cu experienţă de 24 de ani în piaţă, plănuieşte să atragă 32 de milioane de lei printr-un plasament privat, al cărui scop constă în finanţarea proiectelor de dezvoltare ale societăţii.

Plasamentul va fi intermediat de BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat al Sipex.

Sipex ocupă locul al doilea în piaţa de distribuţie de materiale şi finisaje pentru construcţii (excluzând reţelele DYI), oferind între timp servicii de consultanţă tehnică şi conexe, atât pentru piaţa de corporate, cât şi pentru cea de retail.

Totodată, compania construieşte o strategie dedicată segmentului DIY şi distribuie brandurile Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit, Porotherm, Tondach, Brikston, Ytong, Leier, Structo, Tenco, Sapabet, Aco, Holver, Kronospan şi Romstal.

În 2021, profitul net al Sipex a depăşit 16 milioane de lei şi a înregistrat o creştere de 37% comparativ cu anul 2020 şi 89% faţă de anul 2019, conform datelor din comunicat.

Cifra de afaceri la finalul lui 2021 – aproape 260 de milioane de lei – a marcat un plus de 11% faţă de anul precedent şi un avans de aproximativ 36% prin raport cu 2019.

„Piaţa europeană a materialelor de construcţii a depăşit valoarea de 110 miliarde de dolari în 2020 şi se estimează că va creşte cu 3,8% CAGR în perioada 2021-2027. Lucrările de reabilitare, întreţinere, dar şi proiectele de dezvoltare imobiliară se numără printre sursele de creştere estimate, atât în sectorul de retail cât şi în cel de lucrări publice/edilitare şi în sectorul industrial.”

Piaţa materialelor de construcţii din România, conform unui studiu întocmit de Roland Berger, a crescut în ultimii ani cu 9% pe an, până la circa 4 miliarde de euro în 2019, iar impactul exercitat de Covid-19 asupra sectorului a fost mai redus decât în majoritatea celorlalte domenii ale economiei. În ceea ce priveşte piaţa de finisaje, se estimează că piaţa a depăşit valoarea de 1,5 miliarde de euro în 2020 la nivelul naţional, reiese dintr-o analiză citată de Sipex.