ZF Live. Marian Mocan, Universitatea Politehnica Timişoara: Un inginer câştigă în jur de 3.500 de lei când se angajează, dar poate ajunge şi la un salariu de 6.000 de lei. Dacă vrei şi salarii mai mari atunci trebuie să ai o anumită poziţie. Dacă ai capacitatea să arăţi că poţi, că ştii şi te integrezi, poţi să ajungi la un salariu mare. Totul depinde de la firmă la firmă

Autor: Ramona Cornea 16.02.2022

Un inginer proaspăt absolvent al Facultăţii de Management în Producţie şi Transporturi din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara poate câştiga un salariu de 3.500 de lei când se angajează pentru prima dată şi poate ajunge la un salariu net de 6.000 de lei pe măsură ce câştigă experienţă, afirmă Marian Mocan, decanul facultăţii din Timişoara.

„Pot să pornească la început 3.500 de lei, adică undeva la 700 de euro. După aceea pot merge spre 4.000 - 5.000 de lei relativ uşor. Dacă ai fi şi funcţii de conducere într-un anumit fel sau te remarci prin ceva se merge spre 6.000 de lei. Dacă vrei şi salarii mai mari atunci trebuie să ai o anumită poziţie. Dacă ai capacitatea să arăţi că poţi, că ştii şi te integrezi, poţi să ajungi la un salariu mare. Totul depinde de la firmă la firmă. Există firme care au o anvelopă salarială mult mai generoasă, altele care o au mai puţin generoasă. Sunt firme mici care dau salarii destul de bune pe anumite zone, dacă inginerul dă ceva înapoi”, a declarat Marian Mocan în cadrul emisiunii de business ZF Live.