George Copos, Ana Hotels: Am continuat investiţiile în pandemie. La munte am avut un sezon foarte bun. Contractul de management cu lanţul Hilton pentru hotelul de cinci stele din Bucureşti ajunge la final în acest an. Va fi prelungit?

Autor: Mirabela Tiron 10.02.2022

♦ Investiţia în renovarea Athenee Palace Hilton se va ridica la 30- 40 de milioane de euro, în iunie finalizăm camerele ♦ La munte am avut un sezon foarte bun, avem cel mai bun domeniu schiabil.

Compania hotelieră ANA Hotels, una dintre cele mai mari de pe piaţa locală, ce ope­rează hotelurile Athenee Palace Hilton şi Crowne Plaza din Capitală, dar şi hoteluri la mare şi în Poiana Braşov, a finalizat anul trecut cu venituri la nivelul a 63% din cele obţinute în anul de referinţă 2019, cel mai bun an din turism.

„Sunt optimist. Pentru anul acesta estimăm venituri la nivelul de 70% din ce am obţinut în 2019. Anul trecut am reuşit să atingem 63% din veniturile obţinute în  2019.  Hotelurile de la munte şi de la mare au mers foarte bine, cele din oraş (Capitală - n. red.) mai slab dat fiind scăderea de pe partea de conferinţe“, a spus pentru ZF George Copos, proprietarul grupului hotelier Ana Hotels. Altfel spus, veniturile Ana Hotels s-au ridicat anul trecut la 105 mil. lei, potrivit calculelor ZF.

Omul de afaceri a mai precizat că gradul mediu de ocupare la hotelurile din Capitală nu a depăşit 40-50% anul trecut, la munte a ajuns şi la 60%.

 „Am avut un sezon bun la Poiana Braşov, avem cel mai bun domeniu schiabil. Am făcut investiţii de-a lungul anilor şi la ANA Teleferic (compania care administrează instalaţia de cablu – n. red.“.